t-bana_gul.jpg-ny.jpg

Den nya tunnelbanelinjen från Odenplan till Arenastaden blir gul

Idag presenterade Trafiklandstingsråd Christer G Wennerholm (M) färgen på den nya tunnelbanelinjen från Odenplan till Arenastaden som ska börja byggas 2016 och stå helt klar 2022. Stockholmarna har bestämt att det blir en gul linje.

– Alliansens historiska beslut om utbyggd tunnelbana kommer bli en stor del av resenärernas vardag framöver och därför är det viktigt att just allmänheten är de som fått fälla avgörandet. Att nya linjen blir gul är strålande, då linjen går just till Solna som har ett väldigt soligt stadsvapen, säger Christer G Wennerholm (M), trafiklandstingsråd.

Fakta
Det har totalt sett inkommit över 16 000 förslag på färg med motiveringar i den första omgången och över 9 000 har röstat i den andra omgången. Den vinnande färgen är gult som fått ca 70 procent av rösterna.

Juryns bedömning är att den vinnande motiveringen, som har skrivits av Pierre Rubiano, på ett fyndigt sätt har fångat betydelsen av tunnelbanans utbyggnad för en växande Stockholmsregion och symboliserar glädje och framtidstro och lyder som följer:

”Gyllene linjen
En linje som tar dig på en resa till både
arena, shopping och natur förtjänar något extra!
Där passion, professionalism och livsnjutning förenas.
En linje som sätter guldkant på tillvaron!”