Kock.jpg

Tommy Myllymäki ger sig in i ny kockkamp – mot ”straffskatt” på restauranger

Stjärnkocken Tommy Myllymäki, årets vinnare av kock EM Bocuse d’Or, Årets Kock 2007 och vinnaren av Kockarnas kamp 2012, ger sig in i en ny kockkamp. Den nya kampen står mot de politiska partier som i år går till val på att höja restaurangmomsen, eller som Tommy Myllymäki kallar det ”straffskatt på restaurangmaten”.

– Nu finns det bara en matmoms och därför har vi inom branschen slutat prata om ”krogmomsen” då den inte finns längre. Att det har funnits olika momssatser beroende på vart du väljer att äta din mat är helt galet. Jag är därför mycket besviken på de politiker som vill att det återigen ska finnas en straffskatt på mat som serveras på restauranger, säger Tommy Myllymäki.

Därmed ansluter sig Tommy Myllymäki till kockkampen mot höjd moms på restaurangmat. Nyligen har andra stjärnkockar som Leif Mannerström och Melker Andersson riktad hård kritik mot oppositionens politik.

I dag träffade samtliga moderata borgarråd i Stockholms stadshus (Sten Nordin, Ulla Hamilton, Joakim Larsson, Anna König Jerlmyr och Regina Kevius) Tommy Myllymäki och krögaren PG Nilsson på Taverna Brillo för att diskutera restaurangbranschens framtid i Stockholm och övriga landet.

– Jag förstår den upprördhet som finns inom hela besöksnäringen när oppositionen går till val på en politik som hotar både jobb och framtida expansionsplaner. Branschen är oerhört viktig för Stockholm och det är otroligt tråkigt att höra att branschen nu väntar med nya investeringar på grund av den osäkerhet som de rödgröna skapat, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M)

Krögaren PG Nilsson, som inom kort öppnar nya restaurangen Luzette vid Stockholms Centralstation, sa bland annat vid borgarrådens besök:

– Vi bestämde oss för att investera i nya restauranger efter nuvarande spelregler. Nu är det inte tal om några fler expansionsplaner tills vi vet vad som kommer gälla i framtiden.