Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad

Nya Stockholmsrummet ska förbättra dialogen kring byggprojekt

Idag invigdes Stockholmsrummet av stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M). Stockholmsrummet är stadens nya mötesplats för att visa och samtala med stockholmarna om den växande staden. I den första utställningen visas ett antal större byggprojekt som alla är en del av målet att bygga 140 000 bostäder till 2030.

– Stockholmsrummet är en viktig del i dialogen om den växande staden och om alla projekt som pågår när vi ska bygga 140 000 nya bostäder. Stockholmsrummet finns mitt i city och jag hoppas att fler människor vill engagera sig i stadens utveckling, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Stockholmsrummet i sin nuvarande form är en temporär lokal som håller öppet från juni 2014 till september 2015, och enligt planeringen ska ett permanent Stockholmsrum öppas i september 2015 i nedre plan i Kulturhuset i en lokal som vetter ut mot Sergels torg.

De största pågående byggprojekten i Stockholm just nu är Slussen, Hagastaden, Norra Djurgårdsstaden och Hammarby sjöstad.