Foto: Stockholms stadshus

Nu är Vanadisbadet återigen öppet för allmänheten

Söndagen den 15 juni återinvigdes äntligen Vanadisbadet på Norrmalm. Badet som är Stockholms äldsta eltempererade utomhusbad har varit stängt sedan 2008 men öppnar nu efter en omfattande renovering som möjliggjorts tack vare Alliansens satsningar på badet.

– Jag är väldigt glad över att vi äntligen kan öppna upp Vanadisbadet och att stockholmarna återigen ges möjligheten att ta en simtur mitt i city, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M)

– Nyinvigningen av Vanadisbadet förlänger en 70 år lång tradition av att erbjuda stockholmarna möjligheten att simma under bar himmel mitt i stan, säger fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP)

Fakta:

  • Vanadisbadet byggdes 1938 och ligger i Vanadislunden intill Sveavägen.
  • Vanadisbadet stängdes inför badsäsongen 2008 men har nu genomgått en omfattande renovering som kostat drygt 50 miljoner kronor. Bassängen har försetts med nytt tätskikt, nya teknikutrymmen samt nya duschar och omklädningsmöjligheter. Badet har även fått en ny entrébyggnad och vissa upprustningsåtgärder av den omgivande marken runt bassängen har genomförts.
  • Vanadisbadet har öppet dagligen mellan 07-18.