Foto: Magnus Selander

Kvinnocenter i Akalla tilldelades Nelson Mandela-priset för sin kamp för ökad integration

Idag delades Nelson Mandela-priset ut för sextonde året i rad. Det skedde i samband med en välkomstceremoni för nyblivna medborgare i Stockholms stadshus. Syftet med priset är att uppmärksamma en person eller en organisation som gjort särskilda insatser för att bidra till ökad integration i Stockholms stad. I år gick priset till Ann-Christine Holten, verksamhetschef för Frälsningsarméns kvinnocenter i Akalla.

– Jag besökte nyligen Ann-Christine Holten på kvinnocentret. Det var härligt träffa och lyssna till glada och tacksamma kvinnor som vittnade om hur hon gjort skillnad för dem. I en tid när främlingsfientliga krafter sprids på ett oroväckande sätt runt om i Europa är initiativ från civilsamhället helt avgörande för en förbättrad integration, säger Ulla Hamilton (M), arbetsmarknadsborgarråd i Stockholms stad.

Frälsningsarméns center är en mångkulturell träffpunkt som gör skillnad för många människor. I ca 18 år har Frälsningsarméns kvinnocenter i Akalla jobbat för att bryta segregationen bland utrikesfödda kvinnor och stötta dem i att lära sig svenska och få jobb. Sedan starten har Ann-Christine drivit detta center.

– Jag är väldigt glad och hedrad över att jag är nominerad att ta emot ett så fint pris och att vårt center i Akalla har haft betydelse för så många under 18 år! Jag är så glad!, säger pristagaren Ann-Christine Holten, verksamhetschef på FA-centret i Akalla.