gewnkrej6d9dvetzrob8

Nya Rinkeby Torg invigt

Rinkeby torg har rustats upp med bland annat nya träd av sorten Japanskt pagodträd, nya parkbänkar, markvärme, nya papperskorgar och en nyrenoverad fontän. Renoveringen påbörjades under hösten 2013, och färdigställts under våren 2014. Idag återinvigdes torget av trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M).

– Rinkeby torg är en viktig mötesplats, en plats för näringsidkare och det är glädjande att den efterlängtade renoveringen nu är klar. Företagen och stockholmarna har fått ett torg som är trevligare och mer funktionellt. Förhoppningsvis är nu också översvämningarnas tid förbi, något som orsakades av bla rötterna från de träd som fanns där tidigare, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad.

– Det är mycket på gång i Rinkeby just nu och jag är glad att Rinkeby torg nu har fått en välbehövlig upprustning. Centrum är renoverat och nästa höst kommer Rinkebystråket att stå färdigt med fler butiker, restauranger och caféer, vilket både kommer att locka besökare till området och skapa fler arbetsplatser i ytterstaden, säger Joakim Larsson (M), ytterstadsborgarråd i Stockholms stad.