Foto: Jonna Thomasson

”Glädjande att Centerpartiet i Sigtuna lämnar (S) för att jobba för en borgerlig majoritet”

Enligt ett pressmeddelande som skickades ut under lördagen lämnar Centerpartiet i Sigtuna kommun den socialdemokratiskt ledda majoriteten man varit en del av i snart åtta år.Skälet till att Centerpartiet nu lämnar majoriteten sex månader innan valet beror enligt egna uppgifter på att man vill gå till val som ett självständigt parti med målsättningen att ingå i en borgerlig majoritet.

Beskedet är mycket glädjande även om det inte kommer som någon direkt överraskning. Redan under budgetprocessen i höstas fick vi signaler om att samarbetet i majoriteten kärvade rejält. Den nya socialdemokratiska ledningen har ända sedan bytet av kommunstyrelseordförande för drygt ett år sedan visat tydliga tecken på ett försvagat ledarskap. Den interna splittringen visade sig bl.a. när S presenterade sin lista till fullmäktige förra veckan där flera tidigare toppnamn flyttats ner till undanskymda platser på listan. Det svaga ledarskapet visar sig nu ännu tydligare när S-ledningen inte lyckas hålla ihop majoriteten.

Centerpartiet har för mig alltid varit ett borgerligt parti och jag vet att väldigt många väljare delade min besvikelse när C valde att samarbeta med socialdemokraterna efter valet 2006. Samtliga borgerliga partier har nu deklarerat att vi går till val med en tydlig ambition att bilda en gemensam borgerlig majoritet efter valet, vilket jag välkomnar. Det skapar en tydlighet ut mot väljarna som är mycket positiv. Vi har en gemensam grundsyn på hur vi vill utveckla och förbättra Sigtuna kommun där ordning och reda i ekonomi och starkt fokus på att öka kvaliteten i den kommunala välfärden står i centrum.

Olov Holst
Oppositionsråd, Sigtuna kommun