Foto: Jonna Thomasson

Snabbare och lättare p-betalning med ny parkeringsapp

Idag lanserades den nya parkeringsappen ”Betala P”, där stockholmare på ett snabbt och effektivt sätt kan betala för sin parkering på gatumarken inom Stockholms stad. Inga ytterligare avgifter tillkommer och parkeringstaxan är densamma som i en parkeringsautomat. En stor fördel är att bilisterna bara betalar för den tid de faktiskt står parkerade.

– Nu blir det enklare och smidigare att betala sin parkering på ett modernt sätt. Den nya appen gör det möjligt att enbart betala för den tid du faktiskt står parkerade, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Appen är en av flera alternativa betaltjänster som tas fram. Utöver appen ska vi även kunna betala via telefonsamtal och på internet. Effektiva betalningssätt gör att staden på lång sikt kan avveckla parkeringsautomaterna.

– Det ska vara enkelt att göra rätt i Stockholm, vilket nu möjliggörs med ny teknik. Parkeringsautomaterna är dyra i drift och en långsiktig avveckling innebär att pengarna kan läggas på en mer attraktiv stadsmiljö för stockholmarna, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Fakta om p-appen ”Betala P”:

· Länken till appen finns att hitta här https://itunes.apple.com/se/app/betala-p/id739699373?mt=8
· Systemet har utvecklats av EasyPark.
· Stadens nya alternativa betaltjänster kostar inget extra att använda.
· För att kunna använda appen behöver man registrera sig med ett betalkort.
· DIBS används för säker kortbetalning.