ungdomsidrott

Rekordstora idrottsinvesteringar de kommande fem åren

Tio fullstora hallar, 20 konstgräsplaner, upprustning av Vanadisbadet, en specialhall för gymnastiken, en teknikhall för fotbollen samt upprustning av befintliga anläggningar. Det är några av de idrottsinvesteringar som kommer att prioriteras i Stockholm under perioden 2014-2018.

En bra avvägning som kommer gynna barn och unga inom breddidrotten, säger gruppledarna för Alliansen i idrottsnämnden.

– Jag är väldigt glad över att idrottsnämnden har fått en fördubblad investeringsbudget för 2014. Jag hoppas att de nya anläggningarna kommer att locka fler stockholmare att börja idrotta, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Vi är väldigt nöjda med den fortsatta satsningen med konstgräs på stadens idrottsplatser och bollplaner. Vi är dessutom extra glada åt det lyft som flickfotbollen får i Söderort när Sätra BP får en 11-manna konstgräsplan nästa år, säger Daniele Fava, Folkpartiets gruppledare i idrottsnämnden.

– Årets idrottsinvesteringar innebär en storsatsning på breddidrotten med nya anläggningar i flera stadsdelar. Speciellt glädjande är att vi nu påbörjar planerna på fler konstgräsplaner på Södermalm, säger Fredric Ericsson, Centerpartiets gruppledare i idrottsnämnden.

– Genom dessa satsningar på ett stort antal nya innehallar och konstgräsplaner gynnar Alliansen barns och ungas möjligheter att utöva idrott, säger Leif Kroon, Kristdemokraternas gruppledare i idrottsnämnden.

Fakta
Idrottsnämndens investeringsbudget för 2014 är på 427 miljoner kronor. Beslutet avser inriktning för investeringar 2014-2018. Programmet innehåller bland annat följande:

* Konstgräs på bland annat Årstagårdens bollplan, Sätra BP, Eriksdals BP och i Hammarby sjöstad
* Nya fullstora idrottshallar i Tensta, Skärholmen och Hässelby
* Gymnastikhall i Söderort
* Teknikhall för fotboll på Vårbergs IP
* Utbyte av konstgräsplaner på bland annat Zinkendams idrottsplats och Blackebergs BP
* Upprustning av Åkeshov sim- och idrottshall samt fler utebad.

Av dessa investeringar kommer fem nya hallar, elva konstgräsplaner, upprustning av Vanadisbadet samt ett citybad att påbörjas och /eller slutföras under 2014.

Ärendet behandlas av Stockholms idrottsnämnd tisdagen den 19 november.