twitterkurs_webb

Nätverket Äldre bjöd in till Twitter-kurs

Under torsdagen samlades ett 40-tal förväntansfulla seniorer i Moderaternas hus för att lära sig mer om hur man kan använda Twitter inom politiken. Chefsstrategen för Moderaterna i Stockholms läns landsting, André Assarsson, höll i utbildningen som arrangerades av Nätverket Äldre tillsammans med M-akademin.

Andr Assarsson var själv nöjd med utbildningen och framhöll att det är väldigt viktigt att lära sig mer om sociala medier, eftersom 2014 kommer att bli en digital valrörelse. Han tydliggjorde på ett pedagogiskt sätt att det handlar om att berätta om vår egen politik och samtidigt granska oppositionen genom korta och kärnfulla inlägg.

-Vi fick en total genomgång hur Twitter fungerar och hur man använder det, och vi fick se flera exempel på genomslagskraften och hur man kan lyfta äldrefrågor, berättar Birgitta Persson ingår i Nätverket äldre och var en av initiativtagarna till kursen. Hon fortsatte även med att berätta vad som kommer hända inom nätverket framöver.

– Vi kommer att ha fler dialogmöten med ett ämne och en inledningstalare som skapar diskussion och sen ska vi jobba fram frågor att driva som tar sikte på äldreperspektiven. Vi ska bli något att räkna med inom äldrefrågorna inför valet!