kristoffer tamsons

Hallå där Kristoffer Tamsons…

..Ny valledare och kanslichef för Moderaterna i Stockholms läns landsting.

Vad kommer din nya roll att innebära?
Jag ska leda det moderata landstingskansliet och förbereda oss för valrörelsen 2014. Bland annat ska jag vara med och ladda Moderaterna och Alliansen i Stockholmsregionen med idéer och kraft för framtiden. Det är en spännande utmaning där jag hoppas att många vill vara med och bidra.

Vilka är de viktigaste utmaningarna för landstinget inför den stundande valrörelsen?

Ingen har någonsin vunnit ett tre val på raken i landstinget. Det i sig är en stor utmaning. Jag har samtidigt goda förhoppningar. Vi står för ansvar för ekonomin, ger raka besked och arbetar hårt för att göra Stockholmsregionen till Europas främsta framtidsregion. Mot oss står en splittrad opposition som är ett svart hål både politiskt och ekonomiskt.

Du har tidigare varit både oppositionsråd i Sundbyberg och planeringschef hos statsminister Fredrik Reinfeldt, vilka erfarenheter tar du med dig från dessa uppdrag?
Det blir två lärdomar: Den första att de största utmaningarna också är de mest spännande. Den andra att man aldrig ska vara rädd för att ompröva, förnya och förändra sig.