Ny satsning ger fler sommarjobb i Solna

Solna har under sommaren 2013 startat upp ett nytt arbetssätt för att fler unga ska få bra sommarjobb. Arbetet som handlar om att samarbeta med lokala företag har ökat antalet sommarjobb från 70 stycken till 110 stycken och 21 företag har medverkat till detta.

– Det är glädjande att vi kunnat erbjuda fler unga solnabor sommarjobb i år tack vare det goda samarbetet med lokala företag, säger Lars Rådén (M) kommunalråd för arbete, integration och socialtjänst.

– Målet är att det ska bli ännu fler sommarjobb nästa år när vi fortsätter att utveckla vårt nya arbetssätt. Femton ungdomar har även erbjudits möjlighet att starta eget företag under sommaren vilket är helt nytt och ett bra komplement för de med bra affärsidéer som de själva kan förverkliga, avslutar Lars Rådén (M)