Nedskapning skylt

Nedskräpning den enskildes ansvar enligt en majoritet av stockholmarna

Denna vecka lanserar trafikborgarrådet Ulla Hamilton den nya kampanjen mot nedskräpning. Kampanjen som kommer att synas på stan under de kommande veckorna tar sin utgångspunkt i den enskildes ansvar att ta hand om sitt skräp på ett lämpligt sätt. En undersökning som trafikkontoret gjort svarade 59 procent av de tillfrågade att nedskräpning är den enskildes ansvar.

– Stockholmarna är väldigt tydliga i sin uppfattning att nedskräpning är den enskildes ansvar. Därför fokuserar den nya kampanjen på detta. Stockholm ska vara tryggt och snyggt och vi satsar därför cirka 100 miljoner kronor varje år på att hålla rent i Stockholm. Men vi kan aldrig klara det själva, därför känns det bra att vi har stockholmarna med oss i denna fråga, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Om Stockholms stads renhållningsarbete:

  • Stockholms stad har ca 11 000 papperskorgar.
  • Flera hundra renhållningsarbetare tar hand om stadens gator och ser till att de blir rena och städade.
  • Stockholms stad satsar cirka 100 miljoner kronor varje år på att hålla staden ren och snygg och varje sommar städas det oftare med både maskin och för hand
  • Staden har både Stockholmsvärdar och parkvärdar som synliggör och förstärker städningen vardagar under dagtid.
  • 50 st Stockholmsvärdar och lika många praktikanter ska sysselsättas med städning på gator och torg under året i samarbete med Arbetsmarknadsförvaltningen och stadens Jobbtorg.
  • Parkvärdarna utgörs av 200 sommarjobbande ungdomar som hjälper till att hålla rent och snyggt i parkerna