newsmill-logga-620

”Vi säger nej till rödgrön skattechock i landstinget”

Finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl skriver idag på Newsmill tillsammans med gruppledarna för de övriga allianspartierna i landstinget. Läs utdrag ur artikeln nedan eller hela artikeln genom att klicka på denna länk: http://www.newsmill.se/artikel/2013/06/12/alliansen-vi-s-ger-nej-till-r-dgr-n-skattechock-i-landstinget

”Idag fattar Sveriges näst största parlament beslut om 2014 års budget på närmare 82 miljarder kronor till hälso- och sjukvård och kollektivtrafik för drygt två miljoner invånare i Stockholms län. När de 149 ledamöter intar fullmäktigeplatserna i landstingshuset ställs en samlad Allians mot en splittrad opposition och en oförändrad landstingsskatt mot en rödgrönskattechock.”

”…Medan andra landsting tvingas till nedskärningar kan Alliansen i Stockholms läns landstingöka resurserna till sjukvården med 1,8 miljarder kronor och kollektivtrafiken med 518 miljoner kronor. Det är satsningar som är mer än den väntade befolkningsökningen och inflationen tillsammans. Alla våra satsningar ställs mot en splittrad opposition. Det går att ha synpunkter på olika prioriteringar hur skatteintäkter ska fördelas, men särskilt anmärkningsvärt är att socialdemokraterna vill skära ned på kollektivtrafiken med 700 miljoner kronor i budgeten. Det är varken vad ett växande Stockholms län eller en hållbar miljö behöver.”