Regina Kevius (M): Årets Stockholmsbyggnad 2012 – Mursmäckan i Kärrtorp

Stadsbyggnads- och idrottsroteln, Stockholms stad
Stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet Regina Kevius (M)

Nu är omröstningen för Årets Stockholmsbyggnad avslutad. 5708 stockholmare har röstat i årets tävling och med god marginal vann de färgglada radhusen i Kärrtorp, kvarteret Mursmäckan, som fick 1542 av rösterna. Husen är ritade av A1 arkitekter och byggherren är Småa.

– De femton radhusen i kvarteret Mursmäckan är ett utmärkt exempel på hur enfamiljshus kan fungera i en urban miljö. De färggranna husen fungerar som en orkester, där det inte handlar om att överrösta varandra, utan om att skapa något tillsammans, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Vi har fått in 5708 röster vilket är rekord med hästlängder i antal röstande. Jag är glad över det stora engagemang som stockholmarna har visat och jag hoppas att detta bidrar till ett ökat engagemang om hur vi tillsammans förskönar Stockholms stadsbild, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M). 

Fakta
För mer information och bilder på finalisterna, gå in på www.stockholm.se/aretsstockholmsbyggnad.

Priset för Årets Stockholmsbyggnad 2012 delas ut vid en prisceremoni i Stockholms stadshus kl 17.00. Media är varmt välkomna att delta. Anmäl gärna förväntad närvaro till hannes.kataja@stockholm.se alt 076 – 12 29 139.

Bland de som röstat på den vinnande byggnaden kommer tre personer att lottas fram som får fyra biljetter var Skyview färd i pris.

Kontakt
För mer information: Birgitta Holmström, kommunikationschef på Stadsbyggnadskontoret, 076 – 122 65 91.
För kontakt med stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius: Hannes Kataja, 076 – 12 29 139