Joakim Larsson (M): Inspirationsmatlagning med Sveriges bästa kockar för hemtjänstmedarbetare

Äldre- och ytterstadsroteln, Stockholms stad
Äldre- och ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson (M)

Den 4 juli bjuder Stockholms stad in 40 hemtjänstmedarbetare för att under en heldag få laga mat tillsammans med fyra av Sveriges bästa kockar. Syftet är att öka kunskaperna om råvaror, mat och måltider, för att de äldre ska serveras förstklassig mat i sina hem.

– Att hemtjänstens medarbetare som lagar mat åt de äldre har goda kunskaper om matlagning är viktigt,  så att maten som serveras blir både god och väl tillagad, säger äldreborgarrådet Joakim Larsson (M).

– Det är prisvinnande kockar, bland annat Ulrika Brydling, ledare för juniorkocklandslaget, som ska utbilda hemtjänstmedarbetarna och framförallt inspirera dem till att laga mat som ska smaka förstklassigt och förgylla de äldres vardag, säger äldreborgarrådet Joakim Larsson (M).

– Det här är ett första steg i hur vi ska inspirera hemtjänstmedarbetarna vad gäller matlagning och dess råvaror. Om medarbetarna uppskattar utbildningen och får med sig goda kunskaper som de kan omsätta i praktiken kommer vi att satsa på fler utbildningar av detta slag, säger äldreborgarrådet Joakim Larsson (M).

Fakta
Stockholms stad bjuder in hemtjänstpersonal till inspirationsmatlagning med kända kockar. I dag skickas inbjudan ut. Matlagningen kommer att ske under evenemanget ”Smaka på Stockholm 2012” måndagen den 4 juni i Kungsträdgården. Kulinarisk ledare för dagen är Ulrika Brydling. Ulrika driver tillsammans med sin syster Carina restaurangerna på Åhléns City i Stockholm. Hon är sommelier och ledare för det svenska Juniorkocklandslaget. Ulrika är även vice ordförande i Svenska Kockars förening.