Ulla Hamilton i öppet brev till Stockholmsföretagen: Välkomna att matcha stadens sommarjobbssatsning

Trafik- och arbetsmarknadsroteln, Stockholms stad
Trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M)

Under sommaren 2011 anställde Stockholms stad över 4 300 sommarjobbande ungdomar runt om i Stockholm till varierande arbetsuppgifter. Vi satsar på att minst lika många får ett sommarjobb i år 2012, men många fler ungdomar söker sommarjobb än vad staden kan erbjuda. Jag hoppas därför att näringslivet i Stockholm, precis som Stockholms stad, vill anställa ungdomar i sommar och ge dem chansen att få in en fot på arbetsmarknaden tidigt. Det skriver Ulla Hamilton i ett öppet brev till Stockholmsföretagen i dag.

– Förra året fick 4 300 stockholmsungdomar möjligheten att sommarjobba i Stockholms stad. I år satsar vi på minst lika många jobb. Men det ör viktigt att också näringslivet i Stockholm tar ansvar för den framtida kompetensförsörjningen och erbjuder sommarjobb, säger företagar- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M).

– Ett sommarjobb kan vara det som gör att den som är ung i dag får upp ögonen för vad han eller hon vill utbilda sig till. Därför är det viktigt att det finns möjlighet till tidiga sommarjobb både inom det offentliga och det privata, säger företagar och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M)..

Se statistik med uppföljning av antalet sommarjobb 2011 samt planerade sommarjobb för 2012 nedbrutet på enskilda förvaltningar, stadsdelar och bolag i staden på länk:
http://db.tt/hWoSWjtw

Presskontakt:
Oliver Carrà, pressekreterare, 076-12 29 202 alt genom M-pressjour 08-508 29 222.

Om sommarjobb i staden 2012:
Stadens sommarjobb för sommaren 2012 går att söka från och med den 12 mars. Sommarjobben annonseras på www.stockholm.se/sommarjobb. Redan nu finns Facebook-sidan Sommarjobb i Stockholm där ungdomar kan ställa frågor om sommarjobbsatsningen och företag kan söka sommarpersonal.