Lidingö avskaffar skateboardförbud

Kategorier: Länets kommuner, Notiser
Taggar:
Verktyg
 • Facebook
 • Twitter
 • PDF
 • Print
 • RSS

Sedan länge har det funnits ett generellt förbud mot att åka skateboard på Lidingö. Nu tar tekniska nämnden bort det förbudet.

- Det är bra att vi nu tar bort skateboardförbudet. Det är förlegat. På Hälsans ö bör vi i stället uppmuntra till rörelse och aktivitet, menar Ida Drougge (M), ordförande för tekniska nämnden i Lidingö stad.

Tekniska nämnden anser att det inte finns anledning att ha ett generellt förbud mot skateboardåkning, men om det skulle uppstå stora störningsproblem på någon plats så får frågan aktualiseras om att vidta åtgärder just i det enskilda och begränsande området.

- Det är orimligt att genom ett förbud diskriminera ett enskilt färdsätt på det här sättet. Självklart ska vi inte sätta käppar i hjulet för något som många människor har som ett stort intresse, avslutar Drougge.

2 kommentarer till Lidingö avskaffar skateboardförbud

 1. miklos halasz säger:

  Det är en stendum ide
  komer gamla o folk som kan knapt
  gå o de blir störda av skateboardåkare..Gatorna finns i första hand för att gå påinte använda det som skateboard bana. set en 14 åring fick öpen benbrot .
  föra väckan på stan

 2. Kristoffer Landin säger:

  Lite får man faktiskt tåla.

  Passar det inte kan man alltid flytta ut i skogen!
  Det är totalt orimligt att man i ett fritt demokratiskt samhälle kan införa ett generellt skateboardförbud i en kommun. Att man sedan begränsar skejtandet på vissa platser må så vara, men ett generellt förbud känns som någonting som hörde hemma i öststaterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>