Lidingö avskaffar skateboardförbud

Sedan länge har det funnits ett generellt förbud mot att åka skateboard på Lidingö. Nu tar tekniska nämnden bort det förbudet.

– Det är bra att vi nu tar bort skateboardförbudet. Det är förlegat. På Hälsans ö bör vi i stället uppmuntra till rörelse och aktivitet, menar Ida Drougge (M), ordförande för tekniska nämnden i Lidingö stad.

Tekniska nämnden anser att det inte finns anledning att ha ett generellt förbud mot skateboardåkning, men om det skulle uppstå stora störningsproblem på någon plats så får frågan aktualiseras om att vidta åtgärder just i det enskilda och begränsande området.

– Det är orimligt att genom ett förbud diskriminera ett enskilt färdsätt på det här sättet. Självklart ska vi inte sätta käppar i hjulet för något som många människor har som ett stort intresse, avslutar Drougge.