Regina Kevius: Tobaksmonopolets område på Södermalm blir 125 nya lägenheter

Stadsbyggnads- och idrottsroteln, Stockholms stad
Stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet Regina Kevius (M)

På stadsbyggnadsnämndens sammanträde ikväll kommer detaljplanen för Tobaksmonopolet med 125 lägenheter att antas. Projektet präglas av att gammalt möter nytt. Nytänkande design på fastigheten kombineras med att delar av matsalen och Bo Beskows al fresco målning från 1947 bevaras.

– Det här är ett spännande projekt som tillför 125 lägenheter till Södermalm. Att bygga för ett Stockholm som växer handlar inte enbart om kvantitet, det handlar minst lika mycket om kvalitet. Här byggs med ett starkt och eget arkitektoniskt uttryck, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Fakta
Kvarteret där bostäderna ska byggas innehåller AB Tobaksmonopolets gamla industrilokaler och ligger i korsningen Rosenlundsgatan/Maria skolgata. Detaljplanen antas vid stadsbyggnadsnämnden i dag torsdag, 8 december. Byggherre: NCC.

Högupplösta bilder finns att ladda ned här:
http://www.filecentral.se/filecentral/app/sv/pub-download.html?c=ccdc5a47-73d6-4eb2-ac0a-578cc9daec22&file.id=469448. Ange: “Illustration: Nyréns arkitektkontor”.

Tjänsteutlåtandet finns att ladda ned här: http://db.tt/FP4tOQ6m 

Regina Kevius bloggar på www.reginakevius.se