McDonald’s matavfall till insamling för fordonsgas

– Att samla in matavfall från storhushållen är en viktig länk i kedjan när vi förbättrar både Stockholms miljö och tänker på klimatet. Genom detta steg kan det insamlade matavfallet omvandlas till fordonsgas, säger Ulla Hamilton (M), miljö- och trafikborgarråd i Stockholm, med anledning av att matavfall på McDonald’s restauranger i Stockholm nu börjar samlas in.

McDonald’s har anslutit sig till Klimatpakten och bjöd i tisdags in miljö- och trafikborgarrådet till McDonald’s Hornsgatan som ägs och drivs av André Singh. – Vi vill vara en del av lösningen och aktivt bidra till miljöarbetet i Stockholm. Redan idag återvinns vår använda frityrolja till biobränsle. Nu vill vi att matavfallet blir biogas, exempelvis till lokaltrafikens bussar, säger André Singh franchisetagare McDonald’s på söder i Stockholm.

Samarbetet med Stockholms stad och Klimatpakten är ett led i McDonald’s långsiktiga arbete att bidra till ett mer hållbart samhälle. Företaget är även med och driver utvecklingen mot fler elbilar genom satsning på laddinfrastruktur. Första laddstationen för elbilar invigdes i juni 2009 och under 2010 kommer ytterligare laddstationer på orter runt om i Sverige varav en planeras i Stor-Stockholm.